Update verbouwingen

in te smijten muurIk haal mijn voornemens van het wekelijks bloggen al lang niet meer, maar dat betekent niet dat deze blog dood is. Ik had al langer plannen om terug eens het stof ervan te blazen. Bij deze een update met wat ik mij, naast SiteOptimo, het meeste bezighoud: verbouwen.

Laat me jullie eens meenemen naar de plaats die onze woonkamer/keuken/veranda moet worden. Dit is hoe het eruitzag in den beginne:

in te smijten muur

Het is een roze hangar die in een vorig leven gebruikt werd als opslagplek van een kleine zelfstandige loodgieter (50 jaar geleden). We begonnen met bovenstaande muur eruit te halen en het bijhorende hok open te maken:

dezelfde muur eruitVervolgens werden ook alle afvoeren vervangen en opnieuw gestoken. De vorige afvoeren zaten niet goed en omdat er straks beton over gegoten wordt willen we natuurlijk dat alles degelijk gebeurt:

nieuwe afvoerenNa de afvoeren werd terug alles netjes dichtgemaakt. Een folie erboven, metalen wapening op wat stukjes beton en alles ligt klaar voor donderdag. Donderdag komen er 2 vrachtwagens met beton om de betonplaten te gieten. En vanaf dan… is het puur opbouwen. Binnenkort maak ik nog een postje van hoe alles eruit zal zien (later). Dit is hoe het er nu bijligt:

beton wapening

3 reacties

  1. Wauw! Jullie schieten geweldig op! Ik ben nu al reuzebenieuwd naar het eindresultaat!
    Tot binnenkort!

  2. Amai dat kan tellen qua verbouwingen. Ben ook benieuwd naar het eindresultaat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *