Monument Valley – dag 13

Vaarwel Grand Canyon! Zoals zo vaak deze reis moesten we alweer afscheid nemen. Maar het is net de verscheidenheid die alles zo leuk maakt! Marieke had een zware dag voor de boeg in de auto. Naar de volgende plaats was het immers een paar uur rijden: Monument Valley. We doorkruisten de hele staat Arizona en ’s middags kwamen we aan bij Monument Valley, vlak bij de grens met Utah. Het gebied ligt in het reservaat van de Navajo-indianen en dus konden we niet gebruikmaken van onze “parkenpas” om federale natuurparken binnen te raken. De entrance fee was het bezoek vollÚdig waard!

SNC16178

We hadden deze reis al mooie dingen gezien, maar dit keer mochten we gerust het blik met superlatieven openen. Een indrukwekkend decor dat dienst had gedaan voor talrijke films over The Far West lag voor ons. Het was een uitgestrekt landschap met rode kleuren (door de aanwezigheid van ijzeroxide). Door erosie van de Rocky Mountains had zich hier miljoenen jaren geleden materiaal afgezet waardoor een plateau was gevormd. Op hun beurt had erosie die materialen weer afgebroken, maar de hardere gesteenten hadden overleefd. Op geruime afstand van elkaar vind je vandaag een soort pijlers die uit de grond schieten. Heel bizar, maar dat maakt Monument Valley nu net zo speciaal.

CIMG3385

CIMG3409

CIMG3413

CIMG3381

Tijdens het bezoek konden we via een stoffige en zeer auto-onvriendelijke weg langs enkele van deze mastodonten rijden. We waren onder de indruk! En enkelen hadden een leuke naam gekregen…

CIMG3385The Camel Butte

CIMG3397The Big Chair

CIMG3448The Three Sisters (met ervoor The Three Brothers!)

Wat alles nog eens zo bijzonder maakte, was dat het plots begon te regenen. Een blauwe hemel maakte plaats voor een zwart wolkendek dat verlicht werd door enorme bliksemschichten. Normaal was het in deze tijd van het jaar kurkdroog, maar het weer zorgde dus voor een unieke ervaring!

CIMG3454

CIMG3423

We waren het er allemaal over eens dat dit een van de hoogtepunten van de reis was totnogtoe. Na de monumentenvallei maakten we de keuze nog een aantal uur verder oostwaarts te rijden, naar Four Corners. Dit is het enige punt in de Verenigde Staten waar 4 staten samenkomen: Arizona, Utah, Colorado en New Mexico. Helaas werd het toeristisch uitgebuit en geld betalen om 4 vlaggen te zien staan, hadden we er nu toch niet voor over. Zo werd het toch een lichte ontgoocheling, maar Lucas maakte het goed door voor enkele grensborden te poseren.

CIMG3464

CIMG3465

Nog zat de rit er voor Marieke niet op, want nu moest opnieuw naar het westen gereden worden, een paar honderd kilometer verderop, naar Page. Daar zouden we vlak nabij Lake Powell logeren en zo een vermoeiende, maar zeer spectaculaire dag, afsluiten…

(Posted by Simon)

2 reacties

  1. We lezen regelmatig jullie reisverslagen.Het is de moeitewaard.
    De foto’s zijn indrukwekkend.
    Ik vind de foto van de three brothers voor de Three Sisters heel mooi.
    Geniet verder van de reis!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *