Met de motorhome naar Kroatië

Onze reis ligt nu vrijwel vast. Samen met Marieke en een bevriend koppel gaan we deze zomer met een motorhome wat rondrijden voor 2 weken. Onze bestemming? Kroatië.

Update: lees ons reisverslag van kroatie met handige tips.

Ik ben al in Slovenië geweest toen ik jong was en dat vond ik al erg de moeite.
De vele foto’s en reisverslagen op het web over Kroatië doen me nog meer verlangen naar de vakantie.

Kroatie kust

Afgelopen weekend zijn we de motorhome gaan bekijken in Kleine Brogel. Het is een nieuwe, zuinige en moderne motorhome met alles erin voor 4 mensen. Er staan zelfs zonnepanelen op het dak.
Ik ben benieuwd wat ik van deze reisstijl zal vinden. Ik heb er alvast zin in. Laat die zomer maar komen :-) .

En u waarde bezoeker? Wat doet u deze zomer?

20 reacties

 1. Kroatië is een PRACHTIG land! Echt waar, één van de mooiste ter wereld die ik al bezocht! Als je tips wil ;-) , let me know.

  Mijn vakantieplannen zullen redelijk beperkt blijven denk ik deze zomer. Ik heb mijn tripjes naar Nice dit semester, dus in de zomer wordt het maar een ‘citytripje’, zin in Barcelona ofwel Dubrovnik (Kroatië), moet er toch eventjes tussenuit, een vakantie zonder reis, is geen vakantie :-) . Na m’n stage trek ik er waarschijnlijk dan voor enkele weken tussenuit, Thailand staat nog steeds bovenaan mijn lijstje en januari is een goeie periode om daar heen te gaan (in de zomer is het er te vochtig vanwege de moeson)!

 2. @ PieterC: Aha dus toch met de mobilhome, groot gelijk. Mijn ouders zijn daar al geweest met hun mobilhome. Dus als ge nog extra tips wilt, buiten die van Lies… In elk geval een andere manier van reizen. En als het mooi weer is, is dit fantastisch.

  Mijn plannen: denkelijk 4 Ã 5 weken Azië.

  @ Lies : Aha Barcelona, Thailand. Klinkt fijn. Zoek je nog iemand om je bagage te dragen? Januari is wel een drukke periode in Thailand.

 3. Klinkt als een mooie reis, zal zeker de moeite waard zijn.
  Onze plannen voor deze zomer: actieve vakantie in costa del stoepe. :-)

 4. Meteen na het scoutskamp (in het exotische Zoersel… ok, niet zo ver weg maar nog steeds een beetje op reis) vertrek ik naar het verre westen, als in de westelijke staten van de USA, gevolgd door een trip naar het verre oosten, als in het land van de rijzende zon waar mijn vriendin sinds oktober studeert.

  Er is trouwens een probleempje met deze WordPress skin in mobile Safari. Ik kon bovenstaande reactie maar niet verzenden, dus ik doe het nu noodzakelijk van op de pc (met Firefox, uiteraard). :)

 5. Mijn vader is al 3 keer op vakantie geweest naar Kroatië en zegt dat het een leuke bestemming is. Je moet eens een bootje huren en lekker varen rond die eilanden daar (als je aan de kust zit natuurlijk :)).

  Have fun, maar eerst het tweede semester nog afwerken hé :D

 6. @Lies: We zullen wat tips bespreken de volgende keer dat we iets gaan eten ;)

  @Buddha: Aargh, ik wil ook Azië zien!

  @Frank: laat ons hopen dat het wat wordt, ik heb er zin in! Veel plezier in Costa del Stoepe.

  @Krilipikalko: ja, hier en daar zit er nog een klein bugje in dit template, moet er nog wat aan aanpassen.

  @Depechie: met twee kindjes is dat ook iets gemakkelijker hé ;)

  @Stijn: dat zullen we doen. Merci voor de tip!

  @katrien: nu krijg ik helemaal goesting. Waar blijft die zomer :)

 7. Wij gaan deze zomer naar het dorp waar Smiling Cobra nu vast verblijft. En ik weet ‘ongeveer’ waar ie woont, dus ik hoop em te vinden. Kan ie nog ’s lekker vlaams praten :-)

 8. PieterC,

  Wij plannen om komende zomer met de motorhome naar Kroatie te gaan. Kan je ons wat tips geven? We zouden graag zoveel mogelijk op eenzame plekjes langs de kust overnachten.

  Alvast hartelijk dank,
  Chris

 9. Hoi Pieter,
  Ik zie dat jij met de mobilhome naar kroatié geweest bent, wij zouden graag in april gaan. Kan je ons wat tips geven. Ik vind de campings nogal duur om te overnachten.

  hartelijk dank,
  cindy

 10. Dag Cindy en Christeman, ik heb een nieuw postje gemaakt met een aantal tips over reizen met de campingcar naar kroatie. Je vindt het postje hier terug:
  http://www.pieterc.be/blog/2008/12/26/kamperen-in-kroatie

  Misschien nog een laatste tip over de campings: je moet deze niet op voorhand boeken. (Het Noorden, Istrië is overbevolkt met campings in de zomer, daar wil je niet gaan)
  We hadden op voorhand gemiddeld 12EUR per persoon per nacht geschat per kamping, maar vaak was het rond de 5 EUR per persoon, inc elektriciteit en water. Dat valt dus allemaal nog goed mee. Voor dat geld stonden we echt op heel mooie locaties (op enkele meters van de kust). Vraag gerust om meer info in mijn nieuwste postje.

 11. Hoi Pieter, wij gaan eind aug met onze camper naar Istrie ( en zeker naar de plitvice meren), er word ons verteld dat de reis erg veel kost aan tolwegen is dit zo en zijn ze te omzeilen ?
  Volgende vraag, zijn er campings in de omgeving van de plitvice meren??
  Mooie site hier trouwens!

  Groeten Etienne

 12. Dag Etienne,

  In de omgeving van de Plitvice meren vind je zeker campings. Wij campeerden er toch iets verder van, want rond Plitvice betaal je plots een veelvoud omdat alles er terug toeristischer wordt. Die tolwegen waren bij ons zeker wel te omzeilen, dus don’t worry. Zorg dat je min of meer op voorhand weet waar de tolwegen zich bevinden. In de meeste tankstations kunnen ze je wel een kaartje geven waar de tolwegen op aangeduid zijn.
  Dank voor het compliment!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.