Los Angeles – dag 8

Na de moordende hitte van gisteren konden we wel een stevig ontbijt gebruiken. We reden honderden mijlen ver en rond 10u30 kwamen we in Baker aan, waar we aanschoven voor het ontbijtbuffet in Big Boy, één van de Amerikaanse klassiekers.

CIMG2964

In Baker staat de grootste thermometer ter wereld

CIMG2969

Zo eet je ’s ochtends in Amerika!

SNC15872

Lucas is alvast een fan van Big Boy!

Nu waren we gewapend om de lange trip naar Los Angeles te maken. Onderweg zagen we grote trucks rijden en de nummerplaten van de auto’s leerden ons dat ze in Amerika wel heel vrij omspringen met wat daar nu zoal op mag staan…

CIMG3007

Rond 16u bereikten we dan eindelijk The City of Angels, de op één na grootste stad van de Verenigde Staten. Bij ons hotel aangekomen – dat we voor slechts 99$ voor 4 personen te pakken hadden gekregen dankzij een bon in een boekje bij Big Boy – zagen we echter veel rook. Zo’n 100 meter verderop was een park in brand geschoten en er kwam een indrukwekkende helikopter- en brandweermacht op gang.

CIMG3000

Na een verkwikkende duik in het zwembad (yep, ook dat was er!) gingen we Italiaans eten en toen waren we helemaal klaar om het avondleven in te duiken!

CIMG3009

Via de Highway 101 South kwamen we aan op de plaats waar de “grote sterren” der aarde hun sterretje hadden: de fameuze Walk of Fame! We wandelden ze af en schoten enkele leuke kiekjes:

DSC_0242

Marieke is volledig into the Hollywoodmood!

CIMG3033

Ook Barack Obama was van de partij!

CIMG3034

Ràzend populair!

CIMG3056

CIMG3077

DSC_0243

DSC_0266

DSC_0285

Een vreemde kever in de bijt!

DSC_0293

SNC15911

Ludwine konden we helaas niet vinden. Te weinig Amerikaans klinkend?

(Posted by Simon)

6 reacties

 1. Hi there!

  Het is fantastisch om jullie verslag te lezen! Mijmer, mijmer, mijmer…

  Het live-verslag zal dus ook iets zijn om naar uit te kijken.

  Ik ben blij dat jullie het goed stellen. Bij ons gaat alles z’n gewone gangetje behalve dat er drie zeer zware gangsters zijn ontsnapt uit de gevangenis van Brugge (mbv een helikopter). België in rep en roer!

  Geniet er nog maar met volle teugen van want “Time flies when you’re having fun!”

  Groeten
  Hilde

 2. Hallo Pieter en de rest,

  Heb je mijn berichtje nog ontvangen of werkt je gsm daar niet?
  Ik lees jullie verslag met veel plezier, ik zit nog op een vakantiejob in een kantoor waar de ramen niet open kunnen dus het is een welkome afwisseling.
  Geniet er nog van en tot in de vakantie waarschijnlijk eens!

  Simon

 3. @Hilde, de tijd gaat inderdaad snel als je je amuseert.. bedankt voor je commentje!

  @Simon, mijn gsm werkt hier wel maar hij is wat plat de laatste paar dagen, we zitten op een camping zonder veel faciliteiten dus zal mijn gsm voor binnenkort zijn.
  Binnenkort volgt nog een update. Bedankt voor je berichtje en tot hoors!

 4. Hi guys,

  Zo te zien gaat alles goed daar in de states. Leuke fotos :-)
  Ik kan niet wachten tot jullie terug zijn. Hier alles goed en mooi weer.

  Groetjes
  Ken en Elke

 5. beste,
  prachtige foto’s en geestige kritiek. We zullen rekening houden met jullie commentaar wanneer we er zijn. Maar een vraagje : heb je een bepaalde gsm nodig om van daaruit te bellen want vanuit Florida lukte dat niet met mijn simpel Nokiaatje.
  Groetjes
  Gerda

 6. Dag Gerda,

  Wat een mooie vooruitzichten! Bedankt voor je commentaar. Je GSM kan je in principe gewoon gebruiken als het een triband toestel is. De meest recente toestellen boven 100 EUR zijn al vaak triband of zelfs quadriband en zijn dus niet echt een probleem. Heb je een ouder toestel is er veel kans toe dat je een dualband gsm hebt. Dualband werkt helaas niet in Amerika.
  Wij probeerden het GSM bellen te beperken, want je betaalt er best veel voor. Wij hadden een laptop meegenomen en belden bijna alles met Skype. Gezien de meestel motels/hotels toch gratis internet hebben is dat de goedkoopste optie (natuurlijk moet je wel met een computer sleuren).
  De meeste tankstations hebben ook nog altijd een payphone. Daar kan je met een aantal quarters ook huiswaarts bellen. Mocht je nog meer vragen hebben kan je ze gerust hier stellen.
  Geniet van je reis!

  Mvg,
  Pieter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *