Lang leve België

Ik weet het, een postje die in deze tijden van communautaire problemen en moeilijke regeringsvorming zo‘n titel heeft kan nogal voor discussie zorgen, maar ik het is bewezen dat de staat werkt.

Net als Jonas (ook wel gekend onder de naam Krilipikalko), ben ik naar ‘s werelds grootste kunststofbeurs gegaan te Düsseldorf. Ikzelf heb hier niet over geblogd, maar als je Jonas zijn linkje volgt zie je er al een net verslagje.

Ik was ook niet echt in de mood om erover te bloggen, aangezien ik mijn heuptas verloren was. Verloren…vergeten… noem het zoals je wilt, maar kwijt was ik ze. Niet zo‘n erg probleem, ware het niet dat het een hele, héééle mooie was die ik van mijn vriendin gekregen had.
Ik dacht, die zie ik nooit meer terug. Maar hier komt de Belgische staat tevoorschijn: ik kreeg deze middag (ja, ik wist ook niet dat de postbode in de namiddag kwam) een briefje van “Koninkrijk België”. De brief was dichtgeplakt met plakband en achteraan stond C3.3.

Ziehier wat Koninkrijk België me te vertellen had:

Geachte,

Ik heb de eer u mede te delen dat het Consulaat van België te Keulen mij een u toebehorende tas heeft overgemaakt, gevonden in Düsseldorf.

Deze bevatte uw identiteitskaart (nvdr, blijkbaar zat een lang op voorhand verloren identiteitskaart in de zak :-) ).

De identiteitskaart werd, tot beschikking, overgemaakt aan het gemeentebestuur van Ardooie (nvdr: damn, ben ik nu echt die mooie oude identiteitskaart kwijt?).

Het systeem werkt! Voor slechts 3,95 EUR administratieve kosten mag ik mijn tas gaan ophalen in Brussel. Ik vraag me af als de lekkere croissants die erin zaten er ook nog bijgeleverd worden (alhoewel ik ervoor vrees dat die ondertussen al een ander kleurtje hebben).

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als Varia

4 reacties

  1. Dat is inderdaad goed nieuws (al ben je die oude identiteitskaart naar alle waarschijnlijkheid nu wel kwijt). En zo heeft de K-beurs ook voor jou een goede afloop gekregen… :)

  2. Dat is schitterend nieuws. Toch tof om te zien dat ‘het systeem’ goed werkt.
    Vraag me nu trouwens niet wat ik bedoel met ‘het systeem’ he.

  3. Waaaauw super! Wij waren blijkbaar ook beter onze tas in Duitsland vergeten dan op de trein.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *