kintiskton llc

De afgelopen paar maand had ik een aantal dagen super veel bezoekers over de vloer. De eerste keer dacht ik dat dit het Lifehacker effect was, maar toen het nog 2 keer voorkwam (waaronder gisteren) ben ik op zoek gegaan.

kintiskton

Ik zat dus met 4 pieken, waar de hoogste 2 dagen na elkaar waren (tegen de 600 bezoekers per dag!). Op zich is veel verkeer naar je blog niet slecht, tenzij het niets opbrengt natuurlijk. Bij hostingaccounts betaal je zowel voor de ruimte als het verkeer naar je site. Toen ik de afkomst probeerde te bepalen van deze bezoekers zag ik via google analytics dat de bezoekers allemaal uit Montara, California kwamen. Vreemd, plots 270 bezoekers uit California.

De netwerknaam was van de grote instroom bezoekers allemaal hetzelfde: Kintiskton llc. Na wat googlen bleek dat dit een robot was, en niet zomaar een robot. Het is een wat “losgeslagen” robot die artikels, schrijfsels etc van je blog/site haalt en publiceert elders op een netwerk van illegale sites om verkeer te lokken. Bovendien genereert hij enorm veel verkeer op je eigen site. En hij checkt ook op gaatjes in de beveiliging (die hij uitbuit indien er iets niet veilig is natuurlijk).

Velen hebben dit al aangegeven bij Verizon, de provider van de IP nummers waaruit deze robot functioneert, maar het bedrijf laat dit gewoon zijn gang gaan.

De oplossing

Wat is dan uiteindelijk de oplossing om deze niet zo vriendelijke robot af te weren? Niemand ziet graag zijn foto’s op een of ander spamnetwerk terecht komen. De enige oplossing die momenteel werkt is volgende regel toevoegen aan je .htaccess file:

Deny from 65.208.151.112/29

Als je dus je host een beetje wilt sparen, of jezelf beschermen tegen dit malafide netwerk, voeg deze regel maar toe. Vooral blogs lijken in trek bij de robot omdat deze waarschijnlijk veel sneller content toevoegen.

Ps: Geen nood Tim en Lies, dit heb ik voor jullie al gedaan.

3 reacties

  1. In ieder geval bedankt voor den tip!
    Zoiets zou ik dus niet direkt in het oog houden. ( hoe meer traffic hoe beter denk je al snel hé ;) )

  2. Bedankt voor de tip Pieter.

    Hoewel onze site niet echt een pure weblog is, ga ik dit toch toevoegen aan de htaccess file.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *