Jehova

jehova getuigen

Deze morgen stond ik te vroeg bij de kapper, het ging maar open om 8h30. Ik stond daar mooi al rond 8h10. 20 minuutjes wachten dus.
Er kwam een man op me af, lange zwarte mantel, hoedje op, koffertje in de hand.
“Spreekt u Nederlands?” Ja hoor, waarmee kan ik u helpen.
En toen kwam het. Het einde dat nabij was, een paradijs, Jezus Christus die het voorspeld had. Geluk voor iedereen. Weg van verderf, wetteloosheid, wereldleiders die corrupt zijn. (“de goeie werden allemaal doodgeschoten”)

Ik knik eens vriendelijk, bedenk dat de komende 20 minuutjes wel leuk zouden gevuld kunnen worden, en begin te vertellen. De oudere man kijkt blij, iemand die tijd heeft in deze dagen waar alles zo snel gaat, vol verderf :).
Ik zeg dat ik mijn geluk gevonden heb. Dat kwaad en verderf iets is van alle tijden, en dat het waarschijnlijk de komende paar jaar niet zal veranderen. Dat ik opensta voor iedereen. Dat ik het een leuk idee vind van het paradijs dat komt. Dat zal nogal eens iets gaan geven, niet? Iedereen blij.

Maar helaas pindakaas. Ik ben niet overtuigd. Het is een leuk idee. Maar als we nu gewoon al ons best gaan doen voor elkaar zal het al meer dan genoeg zijn. De man duwt me nog wat foldertjes in mijn handen, en vertrekt terug op weg naar andere zieltjes die nog moeten gered worden voor de Apocalyps.

Maar bij deze heb ik dus het genoegen gehad om eens met “een jehova” te spreken. En ik ben blij dat ik er tijd voor gehad heb. Zijn er onder jullie die al eens zo’n jehova getuige meegemaakt hebben? Of beter, er eentje zijn? :)

Doe mee met de conversatie

19 reacties

 1. Onze buren zijn Getuigen. Ik weet niet of het met hun geloof te maken heeft, maar betere buren kan je niet hebben. Over geloof hebben we het wel nog niet gehad. Maar telkens als collega’s van hen voor onze deur verschijnen, vertel ik dat onze buren ook Jehova dienen (en dát weten ze allemaal al) en dat we zeker steeds bij hen terecht kunnen indien we daar nood aan zouden hebben. In elk geval hebben ze een sterk familie- en groepsgevoel, weten ze nog wat solidariteit is, en springen ze ongelooflijk voor elkaar in de bres. Geen loze woorden, maar daden.

 2. Idd. Er is zelfs een personage in een boek gebaseerd op mij. Maar dat boek wordt volop herschreven en is tot nu toe onuitgegeven.
  Moest het ooit uitkomen, krijg je een gesigneerd exemplaar! Hehe.

 3. @AnnAlice, welkomop mijn blog, en over wat je zegt kan ik het me inderdaad voorstellen. Afgezien dat ik vond dat de man lichtjes niet alles op een rijtje had, vond ik hem verschrikkelijk vriendelijk. Naar zulke mensen sta ik altijd open voor een gesprek.

 4. Bij mij zijn ze ooit eens komen bellen en ze zeiden dat ze de leer van christus brachten. En ik heb geantwoord dat ze ze in de garage bij de andere mochten leggen. ;-)

  Heb nog niet het genoegen gehad om er lang mee te praten. Die ene keer was ik een beetje uit mijn humeur.

 5. @YCF, muhaha. Moet je toch eens doen, als je de tijd en het humeur ervoor hebt. Wel interessant om te zien hoe die geloven dat de Apocalyps nabij is. Vreemd eigelijk.

 6. lol @ ycf’s leer

  ik heb er al eens een blogpostje over geschreven. hun overtuigingen zijn alleszins de mijne niet. ik vind ze zelfs discriminerend. maar daarmee zeg ik niet dat er eens niet gesproken of gediscussieerd mag worden natuurlijk. al heb ik daar zelf eigenlijk niet de energie toe. ik hoef nl niet te overtuigen.

 7. Hier op het dorp hebben ze zelfs een tempel. Die hebben ze in twee dagen met zijn honderden opgebouwd. Nog nooit gezien. Hoe dat allemaal tot in de puntjes geregeld was. Wat hun leer betreft: het is niet mijn ding en dat zeg ik ze ook meteen als ze aan mijn deur verschijnen, zo’n drie keer per jaar, altijd rond de klok van negenen op zondagmorgen. Zou je ze niet!

 8. enkele keren johova aan de deur gehad toen we nog met de ouders in brussel woonde, in t frans nederlands en engels… jawel hoor, die mannen zijn drietalig tegenwoordig. Eigenlijk best wel gezellige mensen om mee te praten, die luisteren naar wat jij erover denkt, en zijn niet bang van een discutie met een meisje van toen nog maar 14 jaar. Heel der uren mee gediscutieerd over alle soorten geloof. leerzaam.
  Dat ze nog maar langskomen. T is al veel te lang geleden!

 9. waarom zijn er zovele mensen die iets tegen GOD hebben . hij die zoveel voor de mensen heeft gedaan , zijn eigen zoon gegeven om de mens die jezus aanneemt een nieuw leven te geven.vele denken dat ze het allemaal weten, maar lezen nooit de bijbel het woord van GOD.Dan zouden ze mischien anders denken.

 10. @ Erwig: Ik heb niets tegen God en ik heb de bijbel gelezen. Ik ben gelovig en kan gerust elke week in de kerk gaan zitten. (maar eerder om tot rust te komen)

  Ik geloof in God, maar niet altijd in de boodschapper. Kijk naar wat de Kerk allemaal gedaan heeft, kijk naar die Jehova die de straat optrekt en mij niet eens van goeie antwoorden bedienen ;-) .

 11. geweldige cartoon, complimenten van een ex Jg…de waarheid zal je vrijmaken zei ik vroeger braafjes, maar nu zie ik inderdaad het licht pas..lol das weer een tekeningetje waard…Tekenaarster Thirza

 12. heb ook geburen die getuige van jehova zijn,heel lieve mensen die onmiddelijk
  bereid waren om onze pc goed af te stellen toen we een nieuwe lijn gekregen hadden.maar wat bleek enige dagen later zaten ze met 2 pc’s op onze lijn dus daarom hadden ze ons wachtwoord nodig!!!
  waar zijn dan al die eerlijke mensen gebleven??

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *