Getrouwd voor de wet

In afwachting van de kerkelijke trouw op 17 juli zijn we vandaag getrouwd voor de wet. We kozen ervoor om dat een ruime tijd op voorhand te doen omdat we gedomicilieerd zijn in Borgerhout en dus ook hier moeten trouwen.

districtshuis borgerhout
Het prachtige districtshuis in Borgerhout

We dachten beiden dat het om een snelle krabbel ging, en wat formaliteiten vervullen… Toch waren we mis. Na de ontvangst op het prachtige districtshuis van Borgerhout werden we allen naar de trouwzaal geleid. Ook de eerste en tweede graad van Marieke’s school waren erbij. Het was nog even wachten op de ambtenaars van dienst, maar die kwamen gelukkig vrij snel. Het was erg warm en dat kwam niet alleen van de spanning.

jawoord
Marieke wachtend op mijn jawoord :-)

Na het voorlezen van de nodige wetteksten en een mooi gedicht gaven we elkaar het jawoord. Nog even wat administratieve papiertjes tekenen, cadeau in ontvangst nemen en poseren voor de foto,… en het zat erop. Het duurde iets langer dan verwacht, maar het was ook leuker/mooier dan verwacht.

rijst gooien
Erehaag van schoolkinderen

Bij het buitenkomen werden we verrast door de kinderen en collega’s van Mikado. Naast een paar handenvol rijst kregen we nog bloemen en mooi geknutselde cadeau’s. Nadien gingen we met zijn allen naar Marieke’s school om de kinderen te trakteren op een ijsje (Ken, Simon en Katleen waren de ijsjesscheppers van dienst, waarvoor dank!) . We sloten af met een etentje met de dichte familie.

ijsjes scheppen
De lustige ijsjesscheppers
familiefoto
Groepsfoto van de familie

Het was echt een fijne dag. Bedankt aan iedereen die er was/aan bij heeft gedragen.

9 reacties

 1. Nog eens een dikke proficiat! Het was een heel mooie dag… Veel geluk samen en blijf vooral verderdoen zoals jullie bezig zijn!

 2. Wat een mooie dag heb ik gemist! Deze keer vond ik het niet leuk om in het onderwijs te staan! :-) Maar met deze mooie uitleg was het alsof ik de dag zelf heb meegemaakt!
  Ik wens jullie heel veel succes en tot snel!

 3. Dikke proficiat Meneer & Mevrouw Carette!
  En wat een eer mocht mij te beurt vallen! Dankjewel!
  Ik kijk al uit naar 17/07/10!
  Dikke knuffel voor jullie allebei!
  x

 4. Hey Pie en Marieke!
  Nogmaals super bedankt dat ik deze dag mocht meemaken!
  De foto’s zijn prachtig (simon al eens gedacht aan een carriere als fotograaf?) En nog heel veel succes gewenst beiden!
  kT
  x

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *