DVB-t

Donderdag heb ik een dvb-t stickje gekocht van Freecom. Dit is een gewone “usb-stick”, waar je een kleine antenne op aansluit.

Je kan hiermee overal de beschikbare posten bekijken en digitale radio beluisteren. In België zijn de 2 grote posten één en canvas/ketnet, maar je ontvangt ze dus echt in goeie kwaliteit. En het beste van dit alles, ’t is gratis, je moet geen abonnementsgeld betalen.

Ik heb er nu al enkele dingen mee geprobeerd, het heeft teletext, een opnamemodus in Mpeg2 codering, en een digitaal overzicht van kanalen.

Nu hebben we op kot tv, wat best wel aangenaam is. Ik heb het hier thuis ook al getest, alweer werkte dit zonder problemen, weliswaar onder een andere frequentie. Enkel in het station van Gent-St.-Pieters had ik TOTAAL geen bereik.

Ik heb het gekocht in de Mediamarkt voor +- 85 euro. Je zal het wel nog goedkoper vinden, maar ’t is een indicatie hé.

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als tech

10 reacties

 1. Studio Brussel
  Donna
  Donna hitbits (continu pop zonder reclame e.d.)
  Clara
  Clara Continuo (continu klassieke muziek)
  Nieuws+ (een extra nieuwskanaal)
  Sporza Radio
  Radio 1
  Radio 2

  En dat zal het zowat zijn.

 2. Bij mij in De Pinte (binnen in de living) krijg heb ik geen signaal op mijn pc. Mijn draadje is te kort voor buiten te gaan. Ik heb ook een laptop, maar die heeft maar USB 1.1 en ik kan de software enz. schijnt het, daarmee niet installeren. Ben jij ook van dat idee? Of heb ik het fout voor.

  Guy in De Pinte (10 km zuidelijk van Gent)

 3. @Guy, ik hang mijn ontvanger ergens aan een ruit achter een gordijn. Met usb 1.1 zal het inderdaad moeilijk zijn om de grote hoeveelheid gegevens snel binnen te krijgen, usb 1.1 heeft daarvoor een te lage transmissiesnelheid. De oplossing is denk ik voor jou gewoon een langere kabel.

 4. In Gent is er nu uitstekende ontvangst via DVB-T dankzij de nieuwe steunzender in Gent op de Boekentoren.

 5. Het gaat fout met dvb-t in Gent.Vandaag 24/11 opnieuw geen signaal (kanaal 22:gisteren 97% 92%).Ik zou willen weten welke instantie ik moet aanschrijven om de problemen sinds 3/11 te melden.
  Dank

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *