Cedar Point

In 1 van de vorige berichtjes heb ik al kort gezegd wat Cedar Point is. Het is een reuze-rollercoaster-pretpark-paradijs. De attracties bestaan voornamelijk uit rollercoasters, en valt totaal niet te vergelijken met wat we in belgie hebben aan rollercoasters.

We begonnen met het park wat te doorlopen. Het was rondomrond omgeven door Lake Michigan. Alleen al dat in combinatie met enkele uitschieters van de rollercoasters was al de moeite om te zien.
Op een bepaald moment kwamen we bij de Millenium Force. Dat is de hoogste rollercoaster ter wereld, een vrije val van 94,5 meter, een topsnelheid van 149 km/h. Verkozen tot beste stalen rollercoaster ter wereld.
Lucas heeft deze alleen gedaan. Marieke en ik hebben ondertussen 2 minder zware rollercoasters gedaan. Ik hou nu eenmaal niet zo enorm van die vrije val, en het zag er echt wel schrikwekkend uit. Behalve voor Lucas dan :-) .

We gingen dan wat verder, en kwamen onder andere 2 houten rollercoasters tegen. De eerste behoorde tot de top 10 rollercoasters ter wereld. Persoonlijk vind ik deze Mean Streak de beste rollercoaster ooit.
Alhoewel, de volgende houten rollercoaster ook wel de moeite was. Het was Gemini genaamd, tweeling. Hier race je als het ware tegen het andere karretje. Echt leuk.

Nog een laatste noemenswaardige rollercoaster is de Top Thrill Dragster. Deze lanceert je in de lucht, met een topsnelheid van 200km/h. De val is 122 meter, terwijl je 270 graden ronddraait.

Dit park kan zonder twijfel het beste rollercoasterpark genoemd worden dat er bestaat. (Iets voor jou Tim?)

Foto’s volgen nog.

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als Reizen

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *