Canada – Québec

canadese vlagWe vertrokken 5 juli rond de middag (een uurtje later dan gepland door een zieke man op het vliegtuig) en kwamen in officiële tijd een uurtje later aan. Het uurverschil is 6 uur, maar dat viel best te overbruggen op een vliegtuig zonder veel randanimatie. Aangekomen in Montréal besloten we dan maar om wat verder naar het noorden te rijden (richting Québec).

Na veel foutrijden kozen we een camping in de campinggids en gingen vroeg slapen.

Door het uurverschil werden we allen klaarwakker rond 5h. Ideaal om een lange rit aan te vangen. Na een paar uur reden we langs Québec het Park Jacques Cartier in. Dit park is zo groot dat we er uren in reden zonder veel tegenliggers te zien. Die avond kampeerden we midden in het park. We waren praktisch de enige mensen op die camping. Blijkbaar wist iedereen dat het die avond er massaal ging regenen. Na een natte wandeling maakten we een vuurtje en vonden we elk wat oplossingen voor het natte weer:

Lucas in regenoutfit

De dag nadien (7 juli) zetten we onze reis naar het noorden (Tadoussac) terug verder. ’s Middags picknickten we langs een wildwater (zalm)rivier. We zetten onze tent op in Petit- Saguenay en maakten in het Park Saguenay een wandeling van 4 uur, die naar een gigantisch Mariabeeld leidde. We eindigden de dag met een mooie BBQ tussen de vele fjorden.

De dag nadien (8 juli) kwamen we uiteindelijk bij het hoofddoel van de lange trip naar het Noorden: Tadoussac. Met een gratis overzetboot kwamen we aan het kleine dorpje waar we vertrokken op “walvissensafari”. Met een kleine Zodiac boot vaarden we dichter naar de natuurlijke habitat van bultruggen, orka‘s, zeehonden en witte dolfijnen.

Die beesten zijn hier allemaal in het wild te spotten omdat er een groot gebied is waar zoet en zout water samenkomen.

 

Canada is watervallen-land. We hebben er ondertussen al een aantal gezien. Mijn voorkeur gaat uit naar de Chute de Sagard, een kleinere waterval die we plots langs de weg tussen de fjorden tegenkwamen. Geen toeristen, enkel een mooie waterval.

Nu komen we aan de laatste dag van deze eerste post: Québec. Gisterenmiddag wandelden we door het oude centrum. Québec is een stad vergelijkbaar met Brugge. Veel winkels, gezellige sfeer en massa‘s toeristen. Meer dan een dagje verdient Québec onze aandacht niet, waardoor we in onze planning weer wat kunnen schuiven. We eindigden de dag in Pizza Highway 138 express waar we de lokale specialiteit proefden: poutine. Poutine is een plakboel caloriebom van frietjes, kaas en vleessaus. Ja, het is even lekker als het klinkt.

We vertrekken nu meer richting het zuiden naar andere nationale parken. In een volgende blogpost meer foto‘s.

 

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als Reizen

4 reacties

 1. Hoi,

  Fijn dat jullie het goed maken! Geniet er nog van! Hopelijk niet te veel regen!

  Groetjes,
  Ken en Elke

 2. gelukkige verjaardag en proficiat met de eerste huwelijksverjaardag.
  nog een goede reis.

 3. Leuk verslag en sprekende sfeerbeelden! Benieuwd naar jullie verdere story! Geniet nog goed en hou de regenjasjes al maar bij voor jullie terugkeer in het regenovergoten herfstig België!

  Nogmaals dubbele felicitaties (een postkaartje naar de overkant van de Grote Plas was er over…), hoop dat jullie het daar aangenaam gevierd hebben/aan het vieren zijn!

  Groetjes uit Kortrijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *