Bryce Canyon National Park – dag 15

De dag begon niet zo goed toen Lucas ontdekte dat hij zijn portefeuille had laten liggen in het laatste hotel waar we verbleven. Bijkomend probleem was dat we al enkele uren hadden gereden en niet zomaar terug konden keren. We belden dus ’s middags het hotel op en gelukkig lag de portefeuille klaar. Enkele dagen later zouden we opnieuw langs Saint George passeren, zodat het dus geen al te grote ramp was. Eind goed al goed!

In de auto kregen we al een idee van hoe Bryce Canyon eruit zou zien. ’s Middags aten we in een restaurantje in het park waar ze speciale pie als dessert serveerden. We probeerden de cherry pie en smaakten dat het goed was.

op weg naar Bryce

Bij aankomst in ons motel (dit keer geen camping) bleek er een overboeking te zijn gebeurd. Toen we te horen kregen dat we een upgrade zouden krijgen naar een Best Western Hotel (voor dezelfde prijs!) kropen we voor even in de huid van een Lottowinnaar. Jippie!

upgrade

We installeerden ons en trokken er op uit. Aangezien we hier maar 1 namiddag (+ avond) zouden verblijven, hadden we nog veel te doen. Maar Bryce Canyon bleek helemaal niet zo groot te zijn als we dachten. Integendeel, 1 lange baan en we hadden het eigenlijk allemaal gezien. Toch was het zeker niet minder impressionant. Elk natuurpark in de VS heeft zijn eigen kenmerken en daarom is het voor ons ook bijzonder moeilijk te zeggen welk natuurpark we het mooist vinden. Bryce Canyon heeft typische oranje torentjes die doen denken aan een grot, maar dan in open lucht. Er stak plots een hevige wind op, wat volgende (grappige) foto opleverde…

wind

panorama

nog altijd uitzicht

pie en mrie

brugje

torentjes

3 broers

uitzicht

In Yosemite Park hadden we dan wel geen beren gezien, hier zaten herten. Véél herten! En af en toe moest er eentje de weg oversteken.

hert

’s Avonds hadden we de keuze tussen een uitgebreid diner met live muziekband voor zo’n 26$ per persoon of een rodeo voor 10$ per persoon. We kozen voor de rodeo, omdat dat toch iets typisch Amerikaans was. Hoewel het spektakel slechts 45 minuten duurde, voelden we ons toch even echte cowboys (en cowgirl)!

rodeo vlag

De rodeo begon zoals steeds met het Amerikaanse volkslied!

rodeo

Een waaghals op een dolgedraaide stier

(Posted by Simon)

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *